26 Ağustos 2010 Perşembe

Acımasız Festival


• Boğa güreşlerinin çok vahşi ve acımasız bir spor olduğunu düşünüyorsanız, henüz Toro Jubilo festivalini duymamışsınız demektir.
-Toro Jubilo festivali her yıl Kasım aynın ikinci haftası İspanya'da gerçekleşiyor. Anlamı "ateşteki boğa" olan festivalde, boğanın boynuzlarına kolay tutuşan materyaller bağlanıyor ve bunlar ateşe veriliyor.


-Zavallı boğa saatlerce bu halde bırakılıyor, can havliyle çılgınca ordan oraya koşan boğa tüm bu acıları yalnızca bir festival için yaşıyor.

-İspanyadaki bazı insanlar bu ayıptan utanıyor ve bu festivalin artık bir son bulması için uğraşıyor. Savunmasız ve masum hayvanların bu şekilde kötü muameleye maruz kalmasını bizler de bir şekilde protesto etmeliyiz.

3 yorum:

  1. Bazen insan olmaktan utanıyorum.çünkü insanoğlu dışında hiçbir canlı sırf zevk için başka canlıya zarar vermez

    YanıtlaSil
  2. BONUZLU KOÇUN BOYNUZSUZ KOÇDAN ALCAĞINI ALAAĞI HAKKINI SAVUNACAĞI DİLLENECEĞİ GÜN ALLAHIM BUNLARI SEN KAHRET VE BU MASUM HAYVANLARIN HAKKALRINI ONLAR İÇİN KENDİN AL KAHHAR OLAN RABBİM ONLARIN BU YAPTIKLARI İÇİN ASLA AFVETME MAHYVET SEN HERŞEYİ EN LAYIKIYLA BİLENSİN
    AMİN

    YanıtlaSil
  3. Bu şerefi düşük insanlar bizler dinimiz için kurban kesiyoruz diye bizi vahşi ilan eder bunu hayvan haklarına karşı büyük zulüm sayarlar.

    Fakat kendileri arenada kılıçla yavaş yavaş canlarını acıtarak hayvanları katlederler, bunu görmezler.

    YanıtlaSil