31 Ağustos 2010 Salı

200.000 Karıncayla Yapılan Tablo!


Kaliforniyalı sanatçı, Chris Trueman babasının silahıyla kovboy pozu veren erkek kardeşinin sıradışı bir tablosunu yaptı.
-Sıradışı diyoruz, çünkü bu tabloda boya yerine ölü karıncalar kullanılmış. Tablo, ilk bakışta solmuş, eski bir resim gibi görünse de, yakından baktığınızda gerçeği anlıyorsunuz.

-Sanatçıya göre bu durum, aslında her şeyin uzaktan bakıp gördüğünüz gibi olmadığını, yaklaştıkça nesnelerin ya da insanların gerçek yüzünü görebileceğimizi simgelemesi açısından önemli.

-Chris Trueman, ilk başta karıncaları temin etmekte zorlansa da, sonrasında internet üzerinden karıncaları kertenkele yemi olarak üretip, satan birini bulmuş.

-İlk olarak 1000 adet karınca siparişi veren Chris, sayının yetersiz olduğunu görünce tam 40.000 tane daha karınca sipariş etmiş. Siparişleri fistik ezmesi kutusunda eline ulaştığında karıncalar hala yaşıyor olduğundan, sanatçı onları öldürmek ya da doğaya bırakmak konusunda tereddüt etmiş. Ancak, Kaliforniya onların doğal ortamı olmadığından zaten yaşayamayacaklarını düşünüp bu zor kararı vermiş ve tablosunu bitirmeyi başarmış.

-Bazı karıncalar parçalandığı için onları göze çarpmayacak kısımlarda kullanan Chris, şekli bozulmamış olanları ise cımbız yardımıyla detaylı çalışma gereken yerlerde kullanmış. Şu anda San Diego'daki bir sergide yer alan tablonun fiyatı ise 35.000 dolar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder